A. ESB – Extra smooth beard

Het kloon recept

Extra Smooth Beard:

Style: E.S.B.

OG: 13,8°P (1.056)

FG: 3,7°P (1.014)

ABV: 5,5%

IBU: 35

EBC: 20

Ingredienten:

Golden promis (mout)

Red crystal (mout)

Pelgrim (hop)

Challenger (hop)

Chinook (hop)

Wyeast 1968 London E.S.B.  of Lallemand Windsor (gist

 

Methode:

MOUT:

95% Golden Promise

5% Red Crystal

MAISCH:

60’ op 68°C

5’ op 72°C

HOP:

Pilgrim @ 60’ tot 34 IBU

Pilgrim @ 5’ (0,5 gr/ltr)

DRYHOP:

Challenger 3 gr / ltr

Chinook 3 gr / ltr

GIST:

Wyeast 1968 London E.S.B.  of Lallemand Windsor

Vergisting starten op 18/19°C en op laten lopen naar 21°C

De extra smoothh beard is een bier van de bebaarde brouwer

Met dank aan Johan Tiegelaar en Etienne Vermeulen voor het samenstellen van dit recept